Online foredrag der holder deltagerne vågne

få et nærværende online foredrag om nudging og adfærdsdesign

Kan et online foredrag være spændende?

Det afhænger af hvem der taler og om indholdet er spændende? Ikke så spændende at lytterne ligger vågne om natten, men alligevel så interessant, at de begynder at lytte.

Det fantastiske menneske er online. På et online foredrag fra Brave skal emnet være relevant og aktuelt i forhold til dem, der skal medvirke. Et emne som interesserer de fleste er: Mennesker. Det gælder også online.

Se dit udvalg af online foredrag

Hos Brave holder vi af mennesker. Vi interesserer os for, hvordan vi gøre livet som mennesker nemmere og hvordan vi kan ændre adfærd på os selv og andre mennesker. Derfor begynder vores online foredrag altid med et besøg hos det fantastiske menneske.

På et online foredrag ser vi nærmere på mennesket. Det rationelle menneske. Mennesket som bygger broer, byer og sender sonder til Mars. I samme moment vil de fleste mennesker forklare, at vi er det klogeste dyr på kloden og langt over abestadiet. Vi mennesker er både kloge, velfungerende og intelligente.

”What’s not to like?”

En lidt overraskende fakta er dog, at vi er 98,6 % abe og så er der 1,4 % der gør os kloge, velfungerende og intelligente. Er det mon her vi begynder at fornemme nogle nærliggende problemer? Tænk at vores DNA er ligesom de primitive aber!

Online foredrag. Vi ligner aber. Nudging og adfærdsdesign. Book dit online foredrag
Ok, nu er det søvnige publikum pludselig online i mere end en forstand. Så hvis du i virkeligheden skal studere mennesker, så er det tid til at gå i Zoo. Kig på chimpansen og du har fuld udsyn til det almindelige menneske. De fleste chimpanser er sociale, kærlige, sure og glade. Kan lide sex, mad og samvær.

Sådan – nu er der kun 1,4% hjernekapacitet til at lave selvangivelse, læse bøger og følge med i et online foredrag.

Hvis du allerede er udmattet efter denne tekst, så er du ikke den eneste. Alle de andre tænker pause, timeout. Men jeg ved du har mange kræfter og vedholdenhed.

Du er rationel og langt bedre end gennemsnittet, så lad os kigge lidt på adfærdsvidenskaben.

Adfærdsvidenskaben fortæller, at vi mennesker er kognitive begrænset. Altså at vores hjerne og vores mentale evner, er begrænset og bliver trætte ligesom vores muskler.

Det de kloge herrer og damer mener er, at vi i virkeligheden kører på rutinen det meste af tiden. Vi kan kun anvende vores hjerne til komplicerede ting ca. 5-10% af tiden. Det er skræmmende. Men det er også det der gør, at du kan køre på arbejde uden bagefter at kunne tælle, hvor mange lyskryds du kører igennem. Kørte du over for rød? – Nå ikke.

Det er heldigt, at du har en super velfungerende automathjerne. Men samtidigt fortæller det også, at du hurtig kommer på overarbejde, når du skal lære noget nyt eller læse denne lange tekst. Nu må du godt tage en pause. Gå hen og hent en kop kaffe, inden du læser videre.

Pauser er nødvendige ellers kommer hjernen på overarbejde og så begynder vi mennesker at begå kedelige og uhensigtsmæssige fejl.

Så som lige at snuppe et stykke kage med til den kaffe, som du lige har hentet. Ups…. 🙂 

Er dette online foredrag blot sjov og spas?

Online foredrag. Din hjerne i en flaske. Nudging og adfærdsdesign. online foredrag hos dig
Bare det var, ville den alvorlige lytter sige. Men vi mennesker er forunderlige. Den nye forståelse af os mennesker er, at vi har en hjerne som først er blevet færdigudviklet her efter 200.000 år og som kan proppes ned i en 1,5 liter coca-cola flaske, med en nettovægt på sølle 1350 gram. Blot 1350 gram, kan du tro det?

Hovedet kan føles tungt, men den grå gelemasse kører ikke på fuld tryk hele tiden. Det kan den ikke. En af de helt store nobelpristager, kan fortælle dig mere om dette. Han hedder Daniel Kahneman.

Kahneman er adfærdsøkonom og psykologi og han har udført mange videnskabelige forsøg med mennesker.

Ud fra hans viden og mange andre adfærdsforskeres forsøg, tegner der sig et billede af et ret uperfekt menneske, som skal have hjælp til at træffe selv de mest simple beslutninger.

I hans populære bog “Thinking, fast and slow”, kan du læse meget mere om alle hans overraskende forsøg omkring menneskelig adfærd.

Et online foredrag fra Brave tager altid udgangspunkt i faglige og beviste teorier. Et online foredrag præsenterer dig for det uperfekte menneske og videnskabelige forsøg.

Du kommer til at møde de spændende videnskabelige studier om mennesker og adfærd. Pludselig får du en forklaring på, hvorfor du skal invitere din nye date i rutschebanen eller over en lille usikker bro. For dernæst at blive gensidigt forelsket.

Vi mennesker er forudsigelige og uperfekte. Det er derfor at er vi skønne at være sammen med. Vi er så forudsigelige, at vi kan anvende nudging og adfærdsdesign til at ændre menneskers adfærd i en bestemt retning.

Et billede på nudging er: Et kærligt puf i den rigtige retning. Det fortæller, hvor lidt der sommetider skal til, for at vi mennesker ændrer vores beslutninger og vores adfærd.

Valgfrihed eller unødvendig belastning?

Myten om Præsident Barack Obama er, at han kun har to typer jakkesæt. Et lyst og et mørkt. Hvorfor det? Jo, han tager nudging og adfærdsdesign seriøst. Han ved, at han kun har så meget hjernekapacitet på en dag. Derfor vælger han at udnytte den tænkende del til mere krævende opgaver end at vælge tøj.

Så nu skal vi tilbage til det online foredrag, som vi har gang i og vi skal inddrage publikum. Hvad synes du om denne form for tænkning.

Begynder du nu at have respekt for ham eller hende, der kun har en eller to farver i garderoben?

Eller begynder du at få et andet perspektiv på f.eks. skoleuniformer? Skal dine børn gå i skoleuniform? – Hvad synes du?

Det er svært at vælge. Online foredrag. Forstå det virkelig menneske og lær om nudging og adfærdsdesign.

Et online foredrag der er nærværende

Et godt online foredrag handler om at tale med deltagerne. At gå i dialog med deltagerne og tale om deres hverdag og deres konkrete udfordringer.

Hvis der ikke kommer respons, så er der en stor chance for, at de sover eller så sidder de og tænker. Sidder de og tænker så er de allerede på overarbejde, men sidder de og sover, så skal vi have dem op af stolen. Det gør vi ved at lave opgaver online og diskuterer deltagernes oplevelser. Det kommer der god dialog ud af og det gør foredraget nærværende.

Book et online foredrag

Kan du klare mere Zoom, Meeting, Hangouts og alle de andre online formater. Sulter du også efter fysisk nærvær? Det kan jeg godt forstå. Men Corona er over os og sætter begrænsninger på den måde vi mødes på.

Men er du klar til at give online verdenen en chance mere, så glæder vi os til en dialog med dig, dit personale, dine kollegaer og alle de andre som ønsker viden, underholdning og indsigt i det uperfekte menneske.

Så hvorfor vente til Corona er ovre, måske er dette blot den nye verden som vi skal lære at leve i. Lad os lave en lille øvelse sammen – online. Det er den måde vi mennesker er blevet bedre på, hver dag. At tage livet i små bider. Det hele begynder med at du skriver og siger hej. Så skriver vi tilbage. Det koster ikke noget og vi glæder os til at høre fra dig.

Du må gerne booke foredrag

Du har TILLADELSE til at afholde og deltage i kursus og foredrag.

Vi afholder vores foredrag og kursuser om kommunikation, nudging og adfærd med hensyntagen til de nuværende tilladelser.

Se coronasmitte.dk

Læs også om vores corona tiltag, der gør det trygt og sikkert for dig at deltage i kursus hos os og afholde foredrag i din virksomhed.

Du må gerne booke foredrag. Både online og fysisk. Dit nudging foredrag.

Vi vil gerne ringe til dig

Modtag 9 gratis lektioner i nudging

Få redskaber til at forstå og arbejde med nudging. I korte lektioner forklarer vi dig teorierne og du får eksempler på løsninger.