Positiv kommunikation fremmer din ønskede adfærd

Positiv kommunikation. Nudging. hjemløse
Det er vist ingen hemmelighed, at hvis taler du pænt til folk, så øger du din chance for at få din ønskede adfærd.

Hvordan vil du kommunikere til de hjemløse? Vil du kommunikere, hvor du ikke ønsker de skal være? (negativ kommunikation)? Eller vil du kommunikere, hvor de gerne må befinde sig? (positiv kommunikation). 

Hvilken tilgang tror du har størst effekt? 

Ud fra et nudging perspektiv øger du din chance for at få din ønskede adfærd, hvis du taler pænt til folk. Det er ikke kompliceret videnskab, men  oftere er det svært ikke at falde i fælden og kommunikere, hvad man ikke må. 

Nedenfor kan du se nogle eksempler på negativ og positiv kommunikation til hjemløse. Hvilken kommunikation synes du virker bedst?

Vil du vide mere om positiv kommunikation og nudging

Lad os tale sammen

Eksempler på negativ kommunikation

Der findes mange eksempler på arkitektur i bybilledet, både i udlandet og i Danmark, der har til formål at holde visse personer væk.
Denne form for arkitektur kaldes bl.a. “Dark Design” eller “Hostile architecture (fjendtlig arkitektur).

Denne arkitektur og form for kommunikation er meget langt fra nudging tilgangen og dets fokus på positiv kommunikation.

Negativ kommunikation. Hjemløse. adfærdsdesign
Et dansk eksempel: Metroen i København er et af stederne, hvor Dark Design er implementeret. Her står der "leaners" (skrå plader), man kan læne sig op af i stedet for bænke man kan sidde eller sove på.
Et dansk eksempel: På bænken foran Sundholm er lavet en “kunstinstallation”, som sørger for, at de hjmeløse ikke kan lægge sig og tage hvil.
Negativ kommunikation. Hjemløse. adfærdsdesign
Et dansk eksempel: Under trappen på Realdania er der sat gitter op, så de hjemløse ikke kan kravle under og søge læ over natten.
Et udenlandsk eksempel: Et mindre substilt eksempel på at holde de hjemløse være med pigge.
Negativ kommunikation. Hjemløse. adfærdsdesign
Et dansk eksempel: Ved mange busstopsteder i byområderne er bænkene opdelt, for at forhindre folk i at lægge sig på bænken.
Negativ kommunikation. Hjemløse. adfærdsdesign
Et svensk eksempel: I sverige er man i stigende omfang begyndt at designe sig ud af problemerne med, hvad man kalder "Ekskluderende design".

Eksempel på positiv kommunikation

En anden måde at kommunikere på er gennem nudging og positiv kommunikaiton. I stedet for at forhindre de hjemløse i at befinde, der hvor man ikke ønsker dem, kan man kommunikere, hvor de gerne på befinde sig. Det er positiv kommunikation

Positiv kommunikation. Nudging. hjemløse

Dette tiltag er en anden måde at tænke på. En måde, hvor man har en positiv tilgang til mennesket. Det skaber mere glæde og oftere også bedre resultater.

Vi vil gerne ringe til dig

Modtag 9 gratis lektioner i nudging

Få redskaber til at forstå og arbejde med nudging. I korte lektioner forklarer vi dig teorierne og du får eksempler på løsninger.