APV – arbejdspladsvurdering

Trivsel og rengøring giver god APV

Brave udviklede Miljøteam for Sorø Kommune, og det er i dag implementeret på alle kommunens folkeskoler. Du kan ikke skabe trivsel ved at sætte et skilt op. Du skal skabe handling. Trivsel i folkeskolen skal både ses, høres og udføres. 

Miljøteam har forbedret arbejdsmiljøet for rengøringsassistenter og lærere. Det skyldes, at eleverne nu gør deres klasseværelse rengøringsparat hver dag. Det betyder, at rengøringspersonalet kan gøre klasserne ordentligt rent, og at de tillige har tid til at rengøre toiletterne en ekstra gang i løbet af dagen.

Læs resultatet af miljøteam her

Miljøteam er udviklet med udvidet indsigt i adfærdspsykologi og nudging. Der skal forsigtig implementering og forståelse for folkeskolen før du får 3.000 elever til at gøre bedre rent. I virkeligheden handler det ikke blot om rengøring, men om kultur i folkeskolen. En bedre kultur hos lærer, pædagoger og elever, der i samarbejde forbedre folkeskolen i ægte samarbejde med rengøringsafdelingen.

 

Trivsel og rengøring giver god APV hos Lejer Kommune

Læs mere om nudging og adfærdsdesign. Det er metoden til at skabe trivsel i folkeskolen. 

Miljøteam er implementeret i to tempi, et pilotprojekt i 16 klasser og siden på de resterende kommunale folkeskoler. 

Over 3000 elever gør skolen til et bedre sted.  Resultatet er bedre skoletoiletter og elever der tager ansvar. 

Ren folkeskole. Nudging i Folkeskolen. Trivsel i folkeskolen. Miljøvæg på alle folkeskolerne i Sorø Kommune. Det giver god APV.
Nudging i folkeskolen. Udført af Brave. Opgaver på Miljøvæggen hos folkeskolerne i Sorø Kommune

Løsningen

I alle klasser er der hængt en Miljøvæg med professionelle rengøringsredskaber op. Vi har afskaffet duksen og erstattet dem med et Miljøteam på 5 elever. Der er musik til arbejdet. Eleverne har talt med deres rengøringsassistent.

Feedback skaber resultater, derfor har rengøringsassistenterne fået en blok til Miljøbeskeder.

Med den giver de eleverne løbende feedback, både når der mangler noget, men især når det går godt. Positiv feedback motiverer.

Miljøbeskeden er samtidigt et rapportværktøj, som kan indsamles og indgå i arbejdet med at identificere dårligt arbejdsmiljø.

Skoleelever og trivsel i folkeskolen. Udført i samarbejder med rengøringen vha. miljøteskeder. Det giver god APV. Brave

Vil du vide mere om, hvordan du får en bedre APV?

Miljøteam er en innovativ og omfattende indsats, derfor testede vi de forskellige elementer, inden vi rullede Miljøteam ud over hele kommunen.

En film om processen var en vigtig del af kundens forståelse af projektet.

Niels Borre oplevede på egen krop, hvor umulig en opgave duksen har i den danske folkeskole.

Miljøteam er en meget fysisk indsats, som primært udfoldes i klasseværelset. For at understøtte kommunikationen med forældre, lærere og andre interessenter, findes Miljøteam også på nettet. soroe.miljøteam.dk er en landingpage, der indeholder svar på de mest almindelige spørgsmål og 2 små film, der forklarer indsatsen fra børnenes og forældrenes vinkel.

Film øger troværdigheden og formidler budskabet på en let og interessant måde. Læs om den berømte videotest.

Vi vil gerne ringe til dig

Modtag 9 gratis lektioner i nudging

Få redskaber til at forstå og arbejde med nudging. I korte lektioner forklarer vi dig teorierne og du får eksempler på løsninger.