Skoletoiletter får smileyordning

Skoletoiletter. Måling af tilfredshed med skoletoiletter

Danmarks bedste skoletoiletter

Kan du huske dine skoletoiletter? I samme øjeblik begynder der en indre film, som minder om en gyser. De kolde vægge, dårlig belysning og døren som pludselig er gået i baglås. Du er spærret inden på skolen, lige der, hvor der aldrig kommer et menneske. Heldigvis er du voksen og indser, at det blot er et indre mareridt.

Men det er virkeligheden for dagens børn. Det bekræfter konsulentbureauet Brave, der til dagligt arbejder med adfærdsstyring, og som introducerer en ny smiley-ordning på skoletoilettet.

Vil du vide mere om skoletoiletter?

Ring til Brave og vi vil fortælle dig mere om, hvad det egentlig handler om.

Politikkerne stikker næsen i toilettet

De kommunale politikere bliver målt og vejet. De føler et stort ansvar for folkeskolen. Hver gang der kommer en national trivselsmåling, venter de med spænding. Hvordan er vores resultat?

Et af målpunkterne er skoletoiletterne. 48% af eleverne i indskolingen og 60% af de ældre elever synes ikke, at deres skoles toiletter er rene.

Smiley-ordning vises på Skoletoiletdagen

Skoletoiletdagen er et årligt event, der tager skoletoiletter alvorligt. Den afholdes af Rådet for Bedre Hygiejne. På konferencen viser Brave den første smiley-ordning til skoletoiletter. Den skal løbende fortælle, hvordan børnene har det på toiletterne.

Smiley-ordningen er en iPad, som giver børnene mulighed for, at give feedback om toiletforholdene. Nu kan skolen gribe problemerne – og dermed hjælpe både børn og politikkerne til, at få bedre resultater i den nationale trivselsmåling og i skolen.

Velkommen til Toilet Heaven

En smiley-måling giver ikke bedre toiletforhold, men stor opmærksomhed på problemerne og mulighed for at hjælpe eleverne. Derfor fortæller konsulentbureauet Brave om begrebet ”Toilet Heaven” på selve Skoletoiletdagen.

Toilet Heaven er et billede på, hvordan de fremtidige skoletoiletter skal se ud. Toilet Heaven beskriver rengøringsprocessen og hvordan man nudger børn til god toiletadfærd. Toilet Heaven forklarer ligeledes, hvordan man gør toiletterne attraktive, uden at bygge helt nye toiletter i folkeskolen.

Del denne artikel

Del på facebook
Del på linkedin
Del på email

Vi vil gerne ringe til dig

Modtag 9 gratis lektioner i nudging

Få redskaber til at forstå og arbejde med nudging. I korte lektioner forklarer vi dig teorierne og du får eksempler på løsninger.