En vinder

Folkeskolen fortjener mere trivsel

Den gode historie skal frem. Det kan lade sig gøre at skabe ægte trivsel i folkeskolen. Rie Carlsen fra Ballerup Kommune præsenterer Toilet Heaven på Skoletoiletdagen i Odense.

Hvis du tænker, at det er et sært og mærkeligt emne at fejre, så kan jeg opfordre dig til en pause. Tænk på, hvordan toiletterne så ud, da du gik i skole. Den berømte sætning: Intet nyt fra Vestfronten er meget sigende for situationen. Men det er 100 år siden og der er intet nyt i 2018.

Mange siger, at det er elevernes egen skyld at toilettet ser forfærdelig ud. Der bliver jo gjort rent, hver dag. Det er korrekt. Men når du har over 50 besøg på et toilet om dagen, så er historien en anden.

Når rengøringen er direkte mangelfuld, så tegner det et meget dystert billede af hygiejnen på skolen. Smittekæden arbejder i højeste gear, når mange elever skal benytte beskidte toiletter. Læg dertil, at gulvet har dybe betonfurer som samler urin og der knapt er lys i det mindste rum. Det mindste rum i folkeskolen med flest elever, der skal udføre de vigtigste biologiske funktioner, der resulterer i velvære og mulighed for at lære mere i undervisningen.

I går var der Skoletoiletdagen. Her fejrede vi fremskridtet for folkeskolen og for eleverne.

Rie Carlsen fra Ballerup Kommune kom og fortalte om Toilet Heaven og de store udfordringer der er, med at ændre opfattelse blandt kollegaer, rengøringspersonale, vedligeholdelsespersonale, lærere og pædagoger.

Skoletoilettet er ikke for børn

Skoletoiletter skal drives ansvarligt af de voksne på skolen. Det er en meget støre udfordring end man tror. Derfor er det værd at fejre dagen på Skoletoiletdagen.

Del denne artikel

Del på facebook
Del på linkedin
Del på email

Vi vil gerne ringe til dig

Modtag 9 gratis lektioner i nudging

Få redskaber til at forstå og arbejde med nudging. I korte lektioner forklarer vi dig teorierne og du får eksempler på løsninger.