BUPL skriver om skoletoiletter. Et koncept udviklet af Brave

Skoletoiletter og hygiejne udviklet af Brave. Brave hjælper folkeskolen med skoletoiletter.

Fagforeningen BUPL, Børne- og Ungdomspædagogernes Landsforbund, skriver om Braves koncept inden for skoletoiletter. Artiklen fremhæver rengøring og 11 områder der gør skoletoiletter attraktive.

Udskillelse af kropslige væsker er fundamentet for trivsel, også i folkeskolen. BUPL skriver om Braves koncept som hedder Toilet Heaven. Det er helt basalt. Vi skal have åndedræt, mad, vand, sex, søvn, fysisk balance og udskillelse af kropslige væsker.

Nogle teoretikere kan straks genkende første niveau i Maslows behovspyramide. Men selv disse basale behov kan ikke altid dækkes i folkeskolen. Bunden på Maslows pyramide er ikke nået og bunden hos mange børn, dækkes ikke, når vi taler skoletoiletter. Læs i fagbladet Børn&Unge om ægte trivsel i folkeskolen, udviklet af Brave.

Hygiejne i folkeskolen er et stort problem. Hvis du har stået ved døren til toilettet i folkeskolen, skal der ikke meget matematik til at se at under halvdelen af eleverne ikke vasker hænder og at de hygiejniske vilkår på toilettet, er under al kritik.

Dette er måske ikke den største videnskab, men gør som jeg; sæt dig uden for et skoletoilet i en time eller to og følg udviklingen. Strømmen af elever, presset på toilettet og vandet der løber. Så er du ikke i tvivl. Det er ikke stor videnskab, men følgerne af dårlig toilethygiejne er opsigtsvækkende på de fleste skoler.

Tager du derefter hånden og fører den langs kaklerne og kikker under håndvasken, ja så vil du sikkert også undres over overlevelseschancerne i folkeskolen. En ting er sikkert – mange børn vil ikke bruge toiletterne i de mange timer, de er i skolen.

Læs også:  Læs også om Miljøteam – 3.000 børn gør rent

Har du selv børn, så ser du dem sikkert smide taske i garderoben efter skoletid. De haster ind på toilettet i en fart, som sjældent er set magen, når det drejer sig om andre nødvendigheder som bad og oprydning. Efter en lang dag skal det fysiske behov dækkes og som beskrevet i bunden af Maslows behovspyramide. Kropsvæskerne skal ud. Spørgsmålet er om det er rimeligt at have skoletoiletter der er i så dårlig forfatning.

1 dags konsulentbesøg

Med et konsulentbesøg af en adfærdsdesigner, kan du få nye øjne på din udfordring. 

Vi tilbyder dig både dialog, problemforstålse og anbefalinger til løsninger  – alt sammen til en fast pris.

Vi vil gerne ringe til dig

Modtag 9 gratis lektioner i nudging

Få redskaber til at forstå og arbejde med nudging. I korte lektioner forklarer vi dig teorierne og du får eksempler på løsninger.