Lær tysk med nudging

Kursus i kommunikation hos Brave. Lær nudging og adfærdsdesign. Hvad er nudging og hvordan anvendes nudging i hverdagen. Godt kommunikationskursus. Nyt kursus i kommunikation.

Jeg har en historie, som jeg vil dele med dig. Jeg hader tysk. Tysk er et grimt sprog og helt umuligt at udtale. Det var bestemt min holdning i 9. klasse.

Tysktimerne var lange. Helt urimelige lange. Tiden gik ofte baglæns og jeg var ved at besvime, hvis min lærer spurgte mig om noget.

Faktisk begyndte jeg at hade min tysklærer. Ja, det er helt uretfærdigt, men sådan fungerer hjernen. Vi overfører egenskaber til en ny forståelse. Det er psykologisk begreb kaldet Halo-effekt. Det er jo ikke mig, der er dårlig til tysk. Det er min tysklærer, der er dårlig til at lære fra sig.

Min tysklærer var i virkeligheden et rigtigt dejligt menneske. I dag tænker jeg på hende med stor respekt.

Hun sagde til mig. ”Du er en rigtig sjuske-Per. Dine bøger er ikke bundet ordentligt ind”. Hermed bekræftede hun alle mine fordomme. Krigen var begyndt. Nu måtte tysk dumpe og jeg måtte overleve.

Lykken er pakket i avispapir

Næste dag var mine bøger væk. Det var med stor glæde at alle mine tyskbøger var forsvundet. Overnaturlige kræfter havde forvandlet dem til luft. Glæden var stor.

Dagen efter igen, stod nu på bordet en stak bøger. De var sirlige indbundet i avispapir. Uden på hver bog, var et flot hvidt klistermærke, hvor mit navn var skrevet med sirlig skrift. Min tysklærer havde indbundet alle bøgerne.

Det var en lille gave. Hun havde brugt ekstra tid på mig. Hun havde skrevet mit navn på bøgerne. Nu var det svært at hade tysk. Tysk havde en umiskendelig charme. Tysk blev et personligt sprog og et bånd til en vidunderlig tysklærer.


Nudging skaber varige forandringer 

I dag ved jeg hun anvendte flere nudging greb. Hun havde ofret tid på mig. Tid er en meget vigtig gave, for den er krævende og sjælden.

Hun havde givet mig en gave, der gjorde at jeg følte jeg mig forpligtet til at gøre gengæld. Inden for nudging hedder begrebet ”Reciprocitet” eller på dansk gensidighed. Gensidighed er en kraftig motivator for at skabe ny adfærd.

Dernæst havde hun gjort kommunikationen personlig. Hun havde skrevet mit navn på bøgerne. I nudging litteraturen bliver begrebet forklaret med ”Personalization” – at gøre noget personligt.

Uha alle disse fine kneb virkede. Jeg blev aldrig en ørn til tysk. Men mit tyske blev bedre end nogensinde og mange mange år efter tænker jeg på Fru. Arnht, min tysklærer på Sct. Joseph skole i Ringsted, med stor respekt.

Med andre ord: En lille indsats kan skabe store og varige forandringer. Men det er dig, der har opgaven og redskaberne er nudging og adfærdsdesign.

Kom på kursus og bliv klogere på, hvordan du kan anvende nudging greb til at ændre adfærd på mennesker. 

Nudging foredrag

Book et nudging foredrag til din virksomhed og bliv klogere på, hvad nudging kan gøre for jer

Del denne artikel

Del på facebook
Del på linkedin
Del på email

Vi vil gerne ringe til dig

Modtag 9 gratis lektioner i nudging

Få redskaber til at forstå og arbejde med nudging. I korte lektioner forklarer vi dig teorierne og du får eksempler på løsninger.