Skoletoiletdagen

Skoletoiletdagen. Ulækre skoletoiletter. Brave deltager på skoletoiletdagen. Skoletoiletdagen og nudging. Ashley Brereton er ekspert i skoletoiletter. Konsulent i skoletoiletter. Hjælp til skoletoiletter.

Skoletoiletdagen maler et kedeligt billede af den danske folkeskole

En rundtur på skoletoiletterne er en kedelig oplevelse. Det er sjældent et kønt syn. Der er ofte ikke rent og arkitekturen vinder ikke en dansk designpris.

Skoletoiletter ligner sjældent noget der anvendes af børn, i det 21. århundrede. I virkeligheden er skoletoiletterne det mindste rum på skolen, der anvendes af flest mennesker. Til gengæld er det også det mest tarvelige.

Vi opfordrer alle voksne til at tage mere interesse i den lokale skole. Kik på toiletterne. Sid på toilettet. Luk døren og tænk på, at her sidder dit barn.

Skoletoiletdagen

Skoletoiletdagen afholdes en gang om året. Alle er velkommen til at deltage eller begynde en debat om toiletter i den lokale skole.

Skoletoiletdagen er et aktivt forum, hvor man kan høre om alle slags løbende projekter, rundt om i landet.

Her er inspiration og erfaringer der kan hjælpe og inspirere elever, lærere eller pædagoger – eller kommuner og forældre – eller skoleledelser, rengøringspersonale og teknisk ansvarlige – eller leverandører og bygningsansvarlige.

Formålet er på samme tid at arbejde for, at skoletoiletter bliver rarere, renere og tryggere.

Børnene kender ikke til bedre skoletoiletter end de forhold skolen har at tilbyde. Men vi håber på at alle, også uden for skolerne, vil hjælpe med at løfte opgaven.

Grundlæggende har børn ikke ansvar for skoletoiletterne. Det har de voksne. Spørgsmålet er så; Hvordan skaber man trivsel i folkeskolen? Det kan du høre om på Skoletoiletdagen.

Vil du vide mere om skoletoiletter?

Ring til Brave og vi vil fortælle dig mere om, hvad det egentlig handler om.
Skoletoiletdagen er i familie med Rådet for bedre hygiejne

Skoletoiletdagen blev oprindeligt født i en lærende konkurrence for skoleklasser, skoler eller elevråd, hvor man skulle arbejde med netop hygiejnen og forholdene omkring skoletoiletterne.

Hvert år siden har Rådet for bedre Hygiejne afholdt bredt favnende temadage, der går bag om emnet og uddyber problematikker og løsningsmodeller – lokalt og nationalt.

Brave deltager på skoletoiletdagen, både med faglig viden og med udstillingsstand. Her er alle velkommen til at spørge om skoletoiletter og få gratis inspiration.

Skoletoiletdagen drejer sig dog om at få sat skoletoiletterne og hygiejnen i fokus i skolerne. Brave er medlem af Rådet for bedre Hygiejne som hvert år har denne mærkesag.

Skrevet af Ashley Brereton

Nudging foredrag

Book et nudging foredrag til din virksomhed og bliv klogere på, hvad nudging kan gøre for jer

Vi vil gerne ringe til dig

Modtag 9 gratis lektioner i nudging

Få redskaber til at forstå og arbejde med nudging. I korte lektioner forklarer vi dig teorierne og du får eksempler på løsninger.